Política 18/10/2016

Gimeno proposa Joan Xirau com a número 2 de l’Oficina Antifrau

El càrrec havia quedat vacant des del cessament de Maite Masià

Ara
1 min

BarcelonaEl director de l’Oficina Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, ha proposat al Parlament el nomenament de Joan Xirau com a director adjunt de l’ens. La mesa de la cambra catalana ha acceptat aquest dimarts la tramitació de la proposta i serà la comissió d’afers institucionals la que valorarà la proposta previsiblement la setmana que ve. Si Xirau obté la conformitat parlamentària, passarà a ser el número 2 d’Antifrau, un càrrec que havia quedat vacant després del cessament de Maite Masià el 7 de setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Xirau és llicenciat en dret per la Universitat de Barcelona i té el mestratge en direcció pública per ESADE-Ramon Llull. L’últim càrrec que ha desenvolupat a l’administració pública ha estat el de responsable de suport tècnic i normatiu a la direcció general de modernització i innovació de l’administració. En el passat havia estat el cap de l’Oficina de Processos i Administració Electrònica (2013-2016), secretari sectorial de relacions amb l’administració de justícia (2009-2011), subdirector general de gestió de personal de la funció pública (1995-1999) i cap de gabinet del conseller de medi ambient Albert Vilalta (1991-1993).

Si no hi ha entrebancs, Xirau substituirà Maite Masià, que havia arribat a la direcció adjunta d’Antifrau de la mà de l’antic director, Daniel De Alfonso, i fins i tot havia desenvolupat les funcions de directora interina un cop el Parlament va prescindir de De Alfonso i fins que Gimeno va ser nomenat. Tot i que no ha estat imputada, Masià apareix al sumari del cas de les ITV, fet que havia incomodat molts grups parlamentaris.

stats