Política 30/12/2014

El Govern aprova un decret llei per restablir la paga extra als funcionaris

La mesura també preveu la recuperació del 15% de la jornada i sou al personal interí

Laia Vicens / Roger Mateos
1 min
El Govern de la Generalitat reunit avui, en l'última sessió de l'any / ACN

BarcelonaEl Govern ha aprovat un decret llei per restablir la paga extra als funcionaris de la Generalitat i per recuperar el 15% de jornada i sou dels interins. Així ho ha anunciat el portaveu del Govern, Francesc Homs, en la última roda de premsa de l'any. D'aquesta manera, la mesura "permet transitar" des del dia 1 de gener fins al dia que s'aprovin els pressupostos, si s'aproven, "amb la màxima garantia". Si no s'hagués pres aquesta mesura, com que el Parlament encara no ha aprovat els pressupostos, hi continuaria havent durant el 2015 la mateixa retribució del 2014 que anul·lava una paga extraordinària.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, Homs ha insistit que "el que garanteix al 100%" la recuperació de la paga extra és l'aprovació dels pressupostos, perquè és "on queden consolidats com a compromís de despesa" per al Govern. És per aquest motiu que ha admès que "les garanties jurídiques no són les mateixes" si hi ha pressupostos o no. "Si algú vol tenir la certesa absoluta [de consolidar la paga extra], sempre pressupostos", ha sentenciat Homs, que ha reafirmat el "compromís" del Govern per "anar a totes" amb la recuperació de la paga però ha reconegut que "cal explicar les coses com són".

Homs ha explicat que és una mesura "amb caràcter excepcional" i "coherent" amb el "compromís" del Govern de restablir les condicions del personal públic de la Generalitat. Aquest decret no es pot implementar mitjançant la normativa reglamentària i haurà de ser aprovat al Parlament per ser una norma amb rang de llei. Homs s'ha mostrat "convençut" que es tirarà endavant a la cambra catalana.

stats