Política18/01/2011

El Govern aprova la reducció d'un 40% dels càrrecs de confiança

El personal eventual passa de 218 a 130. Es tracta de la tercera fase d'aprimament de la Generalitat, promoguda per Artur Mas

S. González / M.colomer

BarcelonaEl Govern ha aprovat avui la reducció del 40% dels càrrecs eventuals, és a dir, personal de confiança i assessoria. El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha anunciat que aquests càrrecs passaran dels 218 que hi havia durant el govern del tripartit a 130. Es tracta de la tercera fase d'aprimament de la Generalitat, promoguda per Artur Mas, i que se suma a la reducció de 15 a 12 conselleries i a la reducció dels alts càrrecs, que han passat de 177 a 136.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Com ja es va anunciar fa una setmana, avui el Govern també ha aprovat la creació del Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari que estarà presidit pel doctor Miquel Vilardell i que comptarà amb 12 membres que no rebran cap tipus de retribució. Homs ha explicat que el consell es crearà amb la voluntat que té el Govern "d'ajudar i deixar-se ajudar".

Cargando
No hay anuncios

El Consell Executiu també ha aprovat el decret que concreta la distribució de les competències en matèria de contractació pública per "incrementar el principi de la transparència" en aquest àmbit.