POLÍTICA
Política 30/07/2013

El Govern utilitza arguments del mateix TC per recusar-ne el president

El consell executiu demana la recusació de Francisco Pérez de los Cobos en els contenciosos que afecten la Generalitat. No s'hi inclou la declaració de sobirania, que emana del Parlament

M.colomer
1 min

BarcelonaEl Govern ha acordat aquest dimarts demanar la recusació del president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, en tots els conflictes que ha de resoldre l'alt tribunal que afecten la Generalitat després que transcendís la seva afiliació al PP. L'executiu s'aferra a la pròpia doctrina del TC, que va admetre la recusació de Pablo Pérez Tremps en les deliberacions de l'Estatut perquè havia elaborat un informe per encàrrec de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Utilitzem la seva pròpia medicina, el seu propi argumentari", ha etzibat el conseller de Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, en roda de premsa després del consell executiu. El Govern ha pres aquesta determinació després que un informe del gabinet jurídic de la Generalitat hagi conclòs que existeix una causa objectiva de pèrdua d'imparcialitat de Pérez de los Cobos per la seva afiliació política.

La declaració de sobirania, al marge

Entre els 24 contenciosos que ha de resoldre el TC relacionats amb el Govern figuren qüestions relacionades amb la llei de promoció de l'activitat econòmica, normatives audiovisuals, d'urbanisme, la taxa turística, d'horaris comercials, sobre l'impost a la banca, la llei d'educació, del cinema, del codi de consum o la prohibició dels toros, entre molts altres conflictes. No hi figura, en canvi, la declaració de sobirania, perquè aquest és un contenciós que afecta el Parlament, i no el Govern.

stats