POLÍTICA
Política 08/06/2012

El Govern Balear demana investigar l’exconseller de Salut i Consum per prevaricació

La Fiscalia Anticorrupció investigarà el socialista Vicenç Thomàs per un presumpte delicte de malversació en el pagament de complements a metges

Ara / Efe
2 min

BarcelonaEl Govern Balear ha donat avui el vistiplau, a instància de l'Advocacia de la Comunitat Autònoma, a sol·licitar a la Fiscalia Anticorrupció que investigui l'exconseller de Salut i Consum Vicenç Thomàs (PSIB) per la suposada comissió dels delictes de prevaricació i malversació en el pagament de complements a metges. Després de la reunió d'aquest divendres del Consell de Govern, el portaveu de l'executiu autonòmic, Rafael Bosch, ha anunciat que es remetrà a la Fiscalia tota la informació sobre l'incompliment per part del conseller de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) del 23 d'abril del 2010 que obliga els metges de les Balears a retornar una sèrie de complements econòmics que reben des de mitjans del 2008.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En concret, l'alt tribunal balear va declarar nul l'acord aconseguit entre la conselleria de Salut i Consum, dirigida per Thomàs, i el sindicat CEMSATSE l'any 2008, pel qual s'establien una sèrie de millores retributives per al personal facultatiu sanitari. Segons ha explicat Bosch, l'extitular de Salut en el govern del socialista Francesc Antich, i actual portaveu adjunt del PSIB al Parlament, coneixia aquesta sentència i, tot i això, va continuar pagant aquests complements il·legals. Així mateix, argumenta que tampoc va informar la seva successora en el càrrec, Carmen Castro (PP), d'aquesta decisió judicial quan es va fer el traspàs de poders el juliol de l'any passat, amb el consegüent perjudici financer que això ha suposat per a l'administració sanitària.

L'actual executiu ha conegut aquesta sentència fa mes i mig amb motiu de l'elaboració del Pla de Control Financer, ha comentat Bosch, que no ha concretat quina quantitat de diners es descomptarà pròximament de la nòmina dels metges, segons ordena aquesta sentència que no es pot recórrer davant el Tribunal Suprem. El portaveu del govern ha qualificat de "molt greu l'ocultació" d'aquesta decisió judicial per part de l'executiu presidit pel PSIB.

stats