Política 29/01/2015

El govern basc només espera el comunicat de la dissolució d'ETA

El portaveu del govern basc, Josu Erkoreka, considera que la nova missiva de l'organització no inclou cap novetat

Efe
1 min
El portaveu del govern basc, Josu Erkoreka, en declaracions als mitjans de comunicació a Bilbao / EFE

LaguardiaEl portaveu del govern basc, Josu Erkoreka, ha opinat aquest dijous que l'últim comunicat d'ETA "no inclou res de nou" i que l'organització terrorista "omet" el que hauria de fer, que és anunciar la seva dissolució. Erkoreka ha fet aquesta primera valoració "d'urgència" poc després d'haver-se fet públic el comunicat de l'organització, en el qual acusa el govern espanyol de voler mantenir els seus presos a la presó "com sigui" i considera que l'actitud del PNB afavoreix la "repressió "estatal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del govern basc ha assegurat que d'una primera lectura es constata que aquest comunicat no inclou "novetats" i que s'hi repeteixen una i altra vegada posicions de l'organització que ja es coneixen. "El que es troba a faltar per part d'ETA és el comunicat que espera la societat basca en què anunciï la seva definitiva dissolució", ha emfatitzat Erkokeka.

Fins que aquest comunicat no es produeixi, ha assenyalat, tot el que ETA digui en relació amb "això o allò" és una cosa que, ha dit, no interessa a la societat basca i que "tampoc mereix ser pres en consideració per part les institucions". El portaveu de l'executiu d'Iñigo Urkullu ha considerat, per tant, que no val la pena fer una valoració en profunditat del comunicat, més enllà de constatar que "omet" el que hauria de fer, és a dir, dissoldre'ls.

Erkoreka ha fet aquestes declaracions a Laguardia (Àlaba), on ha inaugurat un ascensor i una passarel·la de vianants construïts per millorar l'accessibilitat al municipi.

stats