RELACIONS CATALUNYA ESPANYA
Política 19/07/2011

El Govern alerta que no se li pot exigir que en quatre mesos tanqui els traspassos encallats durant anys

El portaveu de l'Executiu argumenta que els “incompliments” de Zapatero el fan esperar poc de la bilateral d'aquesta tarda. Assegura que no és pessimista, però sí “realista”

M.colomer / S.gonzález
1 min

BarcelonaEl president de la comissió bilateral Generalitat-Estat, Josep Antoni Duran i Lleida, ja va avisar ahir que el Govern no té grans expectatives per la reunió de la bilateral d'aquesta tarda a Madrid. Duran modulava així el discurs que havia fet la setmana passada el portaveu del Govern, Francesc Homs, que va assegurar que si no era per tancar acords concrets, no tenia sentit que es reunís la bilateral.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva compareixença després de la reunió del Consell Executiu del Govern, Homs ha fet un exercici de “realisme” i ja ha avisat que “no se n'esperen acords històrics”. “Quan hi ha coses que no s'han complert durant una pila d'anys, tampoc es desencallaran en quatre mesos”. I menys, ha afegit, davant un govern espanyol en final de cicle que ha destacat pels seus “incompliments” amb Catalunya. Però ha justificat que “valia la pena intentar-ho”, encara que, segons han informat a l'Ara.cat fonts de la reunió de la part catalana preparatòria de la bilateral d'avui, no es tancarà cap acord pel que fa als contenciosos històrics com poden ser les beques o l'aeroport.

La part catalana, reforçada

Homs ha assegurat que el Govern se sent reforçat per la participació dels partits catalans en la part catalana de la bilateral, perquè permet fer un “plantejament més unitari” davant l'Estat.

stats