Política 03/07/2017

El Govern prepara una campanya per arribar als 20.000 inscrits al registre de catalans a l'exterior perquè puguin votar l'1-O

Fins ara s'havien apuntat al registre uns 5.000 catalans i l'objectiu del Govern era arribar als 23.000

Ara
1 min
Cues a la delegació de la Generalitat a Londres per votar el 9-N

BarcelonaEl Govern prepara una campanya per a aquest estiu per incrementar el nombre de catalans que s'inscriguin al registre de catalans a l'exterior i que puguin votar en el referèndum de l'1 d'octubre. Segons fonts governamentals, l'objectiu és arribar als 20.000 inscrits per tal que hi hagi "el màxim de catalans que participin en el referèndum". Fins ara s'havien inscrit 5.000 catalans en aquest registre i l'objectiu de l'executiu català era arribar als 23.000.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els ciutadans que viuen a l'estranger podran votar sempre que portin inscrits un any al registre del CERA (Censo de Españoles Residentes Ausentes) i també s'apuntin al registre de catalans a l'exterior. De fet, fonts governamentals expliquen que el vot es farà per correu a través de les 11 oficines que té el departament d'Exteriors.

Actualment hi ha més de 200.000 catalans registrats al CERA i Exteriors volia que almenys el 10% acabés al registre de catalans a l'exterior. En tot cas, els votants habituals a través d'aquest sistema en unes eleccions es mouen al voltant de les 15.000 persones. El Govern ara té aproximadament 2 mesos per multiplicar per quatre el nombre de persones inscrites si vol assolir l'objectiu fixat ara fa uns mesos, quan es va impulsar la campanya publicitària del registre.

stats