Política 24/05/2018

El Govern confia tenir aquest mateix dijous l'informe jurídic sobre la presa de possessió

Aragonès insisteix que l'executiu espanyol ha de publicar els nomenaments al DOGC

Ara
1 min
Pere Aragonès

BarcelonaLa presa de possessió dels consellers segueix encallada a l'espera que o bé el govern espanyol publiqui el nomenament dels consellers al 'Diari Oficial de la Generalitat' (DOGC), o bé el president del Govern, Quim Torra, mogui fitxa. En una entrevista a RAC1, el futur vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha explicat que l'informe jurídic que ha demanat Torra a la comissió jurídica podria estar enllestit aquest mateix dijous. "Esperem tenir avui l'informe que ens aportarà més llum jurídica als camins que hem de seguir", ha indicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En tot cas Aragonès ha insistit que el govern espanyol ha de publicar el decret al DOGC perquè és un "acte degut" i, després, si considera que presos i exiliats no poden prendre possessió del seu càrrec, l'hauria d'impugnar al Tribunal Constitucional. A més, ha lamentat que la polèmica s'hagi centrat en un decret de nomenament i no en el fet que hi hagi "responsables polítics que estan empresonats i a l'exili a causa d'una repressió no fonamentada que a Bèlgica i Alemanya no passa la prova del cotó".

Pel que fa al vot favorable del PNB als pressupostos de l'Estat, Aragonès ha explicat que ERC "mai ha subordinat el calendari polític a Catalunya a la discussió dels pressupostos generals de l'Estat". "El que haguem de fer aquí ha de dependre de nosaltres, i no podem buscar moviments tàctics en altres cambres on les majories no depenen de nosaltres".

stats