Política 03/07/2015

Sáenz de Santamaría, sobre el CEO: "Els catalans valoren la unitat i la solvència d'una nació com Espanya"

El govern espanyol celebra que caigui el suport a la independència. "Les propostes disgregadores al final acaben generant més divisió", diu la vicepresidenta de l'executiu central

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. EFE

MadridEl govern espanyol celebra que el suport a la independència segueixi caient a Catalunya, segons l'última enquesta del CEO. La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, considera que es "consolida una tendència" perquè els ciutadans cada cop valoren més "la unitat i la solvència d'una nació com Espanya". "Considerem que les propostes disgregadores, al final, acaben generant més divisió", ha afegit la portaveu de l'executiu, preguntada pels resultats del baròmetre durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a Sáenz de Santamaría, és bo apreciar com, "en aquesta tendència", els catalans "valoren l'esforç i la garantia que dóna la unitat i la solvència d'una nació i un estat com és Espanya". En aquest sentit ha atacat durament el govern d'Artur Mas perquè "va preferir el projecte sobiranista a un projecte de bona gestió política, econòmica i social". De nou, s'ha vanat que sense la "injecció de mesures per valor de 50.000 milions d'euros" durant la crisi els catalans avui en dia no tindrien serveis públics perquè "era impossible per a la Generalitat pagar".

"Queda clar que una cosa és el que facin els governants i una altra cosa són els drets que tenen els governats –ha afegit Sáenz de Santamaría–. I els governats a Catalunya tenen els mateixos drets que tots els espanyols a gaudir dels seus serveis públics".

Preguntada sobre els pèssims resultats del PP a Catalunya en l'enquesta del CEO, la portaveu del govern espanyol ha recordat que són superiors als que el CEO els donava el tercer trimestre del 2012, i que després, el novembre d'aquell mateix any, en les eleccions al Parlament, van superar la xifra.

stats