DRET A DECIDIR
Política 20/11/2012

El govern espanyol denuncia Girona i Figueres per organitzar trens a la manifestació de la Diada

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha denunciat els dos consistoris a instància d'UPyD perquè s'anul·lin per via judicial els acords de ple dels dos municipis que instaven a l'organització els trens

M.colomer / S.sánchez
1 min
Girona i Figueres van omplir dos trens cap a la manifestació de la Diada

BarcelonaEl govern espanyol estreny el setge. Ara per la via judicial. Després de l'ofensiva oberta contra els ajuntaments que no llueixin a la façana la bandera espanyola, la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha denunciat ara els ajuntaments de Girona i Figueres per haver organitzat dos trens cap a la gran manifestació independentista de l'Onze de Setembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La denúncia al Contenciós Administratiu respon a una reclamació feta a la delegació del govern espanyol a Catalunya per UPyD, el partit de Rosa Díez. La delegació va traslladar l'afer a l'advocacia de l'Estat perquè determinés si hi havia alguna cosa a denunciar. L'advocacia ha resolt que els ajuntaments no estaven capacitats per acordar la contractació dels trens perquè no es podia considerar una despesa d'interès general.

Anul·lació del ple

Ara la delegació del govern espanyol a Catalunya ha presentat un recurs contenciós administratiu perquè s'anul·lin les dues actes dels dos plens municipals de Girona i Figueres en què els consistoris van acordar per majoria democràtica la contractació dels trens.

stats