Política 27/09/2013

El govern espanyol descarta reformar la Constitució, com preveu la tercera via de Duran

Sáenz de Santamaría reclama treballar per assolir "escenaris d'estabilitat i no d'incertesa" en lloc de la "confusió" del debat polític a Catalunya

Ara
1 min
La Moncloa guarda silenci sobre  la seva resposta a la carta de Mas

BarcelonaLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, no ha volgut valorar explícitament aquest divendres la crida de Josep Antoni Duran i Lleida a pactar una tercera via que eviti el xoc per la independència i permeti dotar Catalunya d'un nou estatus polític. Però sí que ha aprofitat, després de la reunió del consell de ministres, per recriminar "l'escenari confús i variable" de la política catalana. Del fet que, enmig del debat sobre la independència, s'hagi posat sobre la taula l'aposta de Duran i que es plantegin "diverses opcions" sobre una qüestió de tanta transcendència com el futur de Catalunya, segons Santamaría, n'han de donar explicacions les forces polítiques catalanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I al final de la roda de premsa ha afegit que ara per ara no seria viable plantejar-se una reforma de la Constitució –Duran suggereix modificar-la per incloure el dret a decidir de Catalunya– perquè d'entrada caldria un principi d'acord bàsic entre les diferents forces polítiques, i aquest primer "requisit imprescindible" no es compleix.

Pel que fa a la posició de la Moncloa, ha subratllat que "no ha canviat" d'ençà que Mariano Rajoy va enviar una carta a Artur Mas després de l'Onze de Setembre, en què el convidava a mantenir un diàleg sempre cenyit a la legalitat i des de la lleialtat institucional, sense referir-se explícitament a la consulta que vol convocar el Govern. "Treballem per a un diàleg en el marc de la Constitució i del respecte a les lleis", ha remarcat Santamaría, que ha recordat que el govern central busca només "escenaris d'estabilitat i no d'incertesa".

stats