Política 02/02/2016

El Govern situa l'exdirector de la Fundació CatDem al capdavant de l'Escola d'Administració Pública

Agustí Colomines va liderar l'entitat vinculada a CDC fins al 2013. Anys abans, va rebre l'encàrrec de Mas de bastir la Casa Gran del Catalanisme

O.m.
2 min
Agustí Colomines: "En un país seriós, seria lògic un govern d'unitat nacional"

BarcelonaAgustí Colomines serà el nou director de l'Escola de l'Administració Pública de Catalunya (EAPC), segons han avançat diversos mitjans i han confirmat a l'ARA fonts coneixedores del nomenament. Aquest organisme està adscrit a la conselleria de Governació que gestiona Meritxell Borràs i s'encarrega de formar els funcionaris. Està previst que en aquesta legislatura tingui un paper clau en la formació dels treballadors públics camí de la desconnexió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Colomines, historiador de formació i que va dirigir la Fundació CatDem fins al 2013, va rebre l'encàrrec d'Artur Mas –el 2007– per liderar la Casa Gran del Catalanisme. No és militant de cap partit, però es tracta d'un ferm defensor d'Artur Mas i del procés sobiranista que ha engegat. Quan va plegar de CatDem feia setmanes que criticava ERC, soci de Govern de CiU, per la seva "manca de compromís" i pel seu "excés de partidisme", en referència a l'acord de governabilitat signat el 2012. Fins i tot va publicar un editorial a la web de CatDem especialment crític amb ERC. Hi deia que quan el partit d'Oriol Junqueras va donar suport a la investidura de Mas fa quatre anys no era "plenament conscient del moment històric" que estava vivint el país.

Altres nomenaments

Dirigents de CDC i d'ERC s'han incorporat aquest dimarts a l'estructura del Govern. Gerard Figueras, exdiputat nacionalista i durant la legislatura passada director del Consell Català de l'Esport, ha estat ascendit a secretari general de l'Esport. El seu lloc l'ocuparà Antoni Reig, que era director general de Joventut des del 2011.

Marta Vilalta, que va ser diputada d'ERC l'anterior legislatura, ha estat nomenada precisament directora general de Joventut. Mercè Jou, de Demòcrates de Catalunya i exdiputada d'Unió al Parlament, serà secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya.

Joan Jaume i Oms ha estat triat president i conseller delegat de l'empresa pública Infraestructures de Catalunya, que depèn del departament d'Economia. Ja va formar part de Vicepresidència quan Josep Lluís Carod-Rovira era el número dos de l'executiu.

stats