Nomenaments
Política 04/11/2022

El Govern fitxa l'advocat dels Pujol per assessorar Ubasart

Josep Maria Torrent s'incorpora al gabinet de la consellera de Justícia, amb qui va coincidir a la Universitat de Girona

2 min
La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, en l'acte de presa de possessió del càrrec

BarcelonaDes que Junts va abandonar el Govern, cada setmana s'acumulen desenes de nomenaments per cobrir les 250 places que el partit ocupava fins ara. La primera tongada va ser la dels consellers, i després van arribar secretaris i directors, però fa dies que també es van coneixent els noms dels assessors dels alts càrrecs. La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, ha incorporat recentment al seu equip com a assessor del gabinet Josep Maria Torrent, amb qui havia coincidit a la Universitat de Girona. L'advocat, que prové del despatx de Cristóbal Martell, és conegut perquè s'encarregava de la defensa de la família Pujol en el cas per corrupció que té obert a l'Audiència Nacional, encara pendent de judici.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Abans de treballar per a Martell, Torrent també ho havia fet al despatx Salellas. Llicenciat en dret a la Universitat de Girona amb diversos postgraus en dret públic, dret penal, compliance penal i tecnologies de la informació, fa set anys que exerceix de professor de dret constitucional a la Universitat de Girona. Precisament allà ha coincidit amb Ubasart, que feia de professora de ciències polítiques associada al departament de dret públic i ara és qui l'ha reclamat perquè l'assessori a la conselleria.

Altres nomenaments

Aquest dijous el DOGC publicava deu nomenaments més. Destaca, per exemple, el de Sergi Marcén, que havia estat el delegat de la Generalitat al Regne Unit a proposta d'ERC, destituït per Victòria Alsina quan la consellera d'Exteriors de Junts va introduir diversos canvis a les delegacions. Marcén serà el nou secretari de Telecomunicacions i Transformació Digital del departament de Presidència, que lidera Laura Vilagrà. També a Presidència s'incorporen el doctor en ciència política Jaume López com a director general de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtica i l'alcalde del Papiol, Joan Borràs, que serà a partir d'ara el delegat del Govern a Barcelona.

A Empresa, Susanna Grau passa a ser la nova directora general de l'Autoritat Catalana de la Competència –ja en formava part–; Albert Castellanos serà el conseller delegat d'ACCIÓ; Aleix Cubells, el director general de Fons Europeus i Ajudes d'Estat de la conselleria d'Economia; a Universitats s'ha nomenat Xavier Aldeguer com a director general de Societat del Coneixement; a Drets Socials, Valentí Arroyo és el nou director general de Prestacions Socials; i a Justícia, Imma Barral és la nova directora general de Dret, Entitats Jurídiques i Mediació, i Alfons Aragoneses de Memòria Democràtica.

stats