CONSELL EXECUTIU
Política 03/04/2012

Homs: “No ens agraden gens aquests pressupostos”

El portaveu subratlla que el Govern utilitzarà tots els recursos que estiguin al seu abast per aconseguir que els comptes incloguin els deutes amb Catalunya

Sara González
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha deixat clar que el Govern de Catalunya no veu amb bons ulls els pressupostos que avui ha presentat al Congrés el govern del PP. “No ens agraden gens aquests pressupostos”, ha dit Homs, que ha lamentat que els comptes no incloguin els deutes pendents amb Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat tot, Homs ha subratllat que encara queden dos mesos i que el Govern aprofitarà “tots els recursos polítics que tingui a l'abast” perquè els deutes amb Catalunya quedin finalment consignats als comptes.

Amb dos mesos de negociacions per endavant, Homs no ha volgut avançar quines repercussions pot tenir en els pressupostos catalans que no es rebin els 219 milions d'euros de la disposició addicional tercera de l'Estatut, però ha insistit que el Govern manté el ferm compromís de complir amb l'objectiu de dèficit i que per això es prendrà “molt a fons” el procés de negociació amb el govern de Mariano Rajoy. “Els anàlisis finals que comportin decisions administratives no les pots situar en el terreny de les especulacions”, ha dit el portaveu.

Homs, que ha assegurat que el Govern no ha sabut fins avui mateix que els deutes de l'estat amb Catalunya no estarien contemplats als comptes, considera que la no inclusió d'aquesta partida no és “responsabilitats dels populars catalans” i que, per tant, no afectarà en la relació que té el Govern amb el PP a l'hora de buscar la suma al Parlament.

stats