Política 14/06/2017

El Govern homologa quatre empreses per proporcionar sobres i paperetes

L'executiu hi recorrerà quan necessitin organitzar un procés electoral, com és el cas del referèndum de l'1 d'octubre

Ara
2 min
Ciutadans votant

BarcelonaNou pas del Govern perquè el referèndum de l'1 d'octubre sigui una realitat: la Generalitat ha homologat quatre empreses perquè subministrin sobres, paperetes, manuals d'instruccions per a membres de la mesa i impresos electorals. Són les empreses que es van presentar a la licitació feta pública el mes de març: Tompla Industria Internacional del Sobre, Formsystem Documentos Inteligentes, Impresions Transkrit i Domènech Mirabet.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tal com ha fet amb la compra d'urnes, el Govern va obrir el concurs formalment per proveir-se de material electoral de cara a unes properes eleccions al Parlament, tot i que l'única data marcada en vermell a l'agenda governamental és la de l'1 d'octubre.

Segons figura al portal de la contractació pública de la Generalitat, el procés de provisió de material electoral s'ha adjudicat ja a aquestes quatre empreses, per una durada de quatre anys i per un preu de licitació de 75.714,26 euros.

S'han licitat quatre lots: el primer per a sobres electorals, per als quals s'ha homologat Tompla Industria Internacional del Sobre, amb seu a Madrid, i Domènech Mirabet, que té les oficines a l'Hospitalet de Llobregat.

Per a les paperetes, les dues homologades són Formsystem Documentos Inteligentes (amb seu a Madrid) i Impressones Transkrit (Pasaia, Guipúscoa), les mateixes escollides per al tercer lot, el del manual d'instruccions als membres de les meses. Quant al lot d'impresos electorals, l'única homologada ha estat Formsystem Documentos Inteligentes. Superat el procés de licitació, el Govern recorrerà a aquestes quatre empreses en el cas que necessiti material electoral.

En els pròxims dies també està previst que acabi el procés d'homologació de dues empreses com a proveïdores d'urnes, que són Plastic Express i una UTE formada per Espai World i Suministros Integrales Futbida.

Un procés que vigila la fiscalia, que té presentada una querella contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i el fins ahir secretari general del departament, Francesc Esteve, i que aquest dimecres va ampliar per incloure la data i la pregunta.

stats