Política 28/08/2015

El Govern denuncia un "espectacle televisiu" per "fer mal" a CDC a un mes del 27-S

Homs exhorta a "treure's la careta" qui hagi avisat les televisions perquè es preparessin per cobrir els escorcolls a la seu de la fundació de CDC i diversos ajuntaments catalans

Roger Mateos
2 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha denunciat aquest divendres un "espectacle televisiu" ordit amb ànim de "fer mal" a Convergència a poc menys d'un mes de les eleccions del 27 de setembre. Homs, en nom del Govern, ha exhortat a "treure's la careta" qui hagi avisat les televisions perquè es preparessin per cobrir els escorcolls de la Guàrdia Civil a la seu de la fundació de CDC i a diversos ajuntaments catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'entrada, Homs ha assegurat que CDC no té "res a amagar". "Transparència total i absoluta, que vagin escorcollant, hem passat tots els filtres i controls i hem fet les coses ben fetes", ha afirmat. Ha defensat "l'honestedat i l'honradesa de la gent de CDC" i ha denunciat l'intent de fer mal "a través de les formes". Perquè al Govern li "consta" que "hi havia televisions que ja ho sabien". "Qui dóna aquestes instruccions? Qui prepara aquests actes de campanya electoral amb voluntat de fer mal? Això no té res a veure amb la voluntat d'impartir justícia", ha protestat.

"Lamentem que es vulgui entrar en campanya d'aquesta manera", ha insistit Homs amb un to irat. El conseller i dirigent de CDC ha recordat que en vigílies de les eleccions del 2012 també "van empastifar tot el que van poder" amb les informacions del diari 'El Mundo' en què s'afirmava que Artur Mas tenia diners en comptes suïssos, i després "es va demostrar que era mentida, però ja era tard, el mal ja estava fet".

Homs no dubta que aquesta operació policial té una "intencionalitat" política, lligada a unes "eleccions tan importants". "En el terreny de les formes hi ha una voluntat de fer mal", ha reiterat, abans de denunciar que això malmet la "qualitat democràtica d'un país", perquè es fa un "abús de les institucions democràtiques". Pel que fa al fons de la qüestió, ha volgut sortir en defensa de "l'honradesa" de la gent de CDC: "Ni som corruptes, ni hem fet malament les coses. Estem tips d'acusacions frívoles". Ha recordat que "quan algú ha fet alguna cosa que no havia de fer" s'han pres mesures internament per "apartar-lo", com va succeir amb l'esclat del cas Pujol. Mas, ha dit, "ha pres mesures com el que més contra la corrupció". Però davant d'aquest "espectacle" retransmès per les televisions "se'ns fa molt difícil defensar-nos", ha afegit.

stats