Política 02/06/2015

Pols entre la Generalitat i l'Estat per la preeminència dels seus butlletins oficials

El Govern d'Artur Mas aprova un mecanisme per defensar que el DOGC no quedi arraconat pel BOE

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl pols competencial entre la Generalitat i l'Estat arriba ja fins i tot al paper dels seus respectius diaris oficials. Després que fa dues setmanes el govern espanyol aprovés un reial decret per recentralitzar les competències del 'Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya' (DOGC), en el qual l'administració catalana publica els seus actes, anuncis i resolucions, l'executiu d'Artur Mas ha aprovat aquest dimarts un mecanisme per defensar que la seva publicació no quedi arraconada pel 'Butlletí Oficial de l'Estat' (BOE). A més, s'ha autoritzat l'Entitat Autònoma del Diari Oficial de Publicacions com a organisme únic per transmetre els anuncis de notificació del BOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat el conseller de la Presidència, Francesc Homs, en roda de premsa, l'acord aprovat aquest dimarts estableix que els anuncis de notificació de l'administració de la Generalitat siguin publicats al DOGC "prèviament a la seva publicació al BOE". Davant la llei espanyola de racionalització del sector públic, Homs ha recordat que l'Estatut estableix el requisit de publicació al DOGC de les lleis catalanes i dels actes, disposicions generals i normes que emanen del Govern. La llei promoguda pel govern espanyol obliga a publicar-ho al BOE.

Homs ha denunciat la "voluntat de liquidació de l'estat de les autonomies" que hi ha darrere de les decisions recentralitzadores del govern de Mariano Rajoy.

stats