Política 10/09/2019

El Govern ajorna l'acte institucional de la Diada fins dimecres a la nit per la previsió de pluja

Els aiguats previstos aquest dimarts a Barcelona en posaven en perill el desenvolupament

Ara
1 min
Govern i Parlament homenatjaran a presos polítics i exiliats en els actes institucionals de la Diada

BarcelonaEl Govern ha decidit ajornar fins a dimecres l'acte institucional de la Diada de l'Onze de Setembre que s'havia de celebrar aquest dimarts a la nit, centrat en els presos polítics i exiliats, les migracions i la resistència col·lectiva. Ho ha fet arran de la previsió de pluja intensa durant la jornada d'avui a Barcelona, que podria afectar el desenvolupament de l'actuació, titulada 'Tornarem' i que dirigirà Lluís Danés.

Malgrat l'ajornament, no variarà el format de l'acte. El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del Parlament, Roger Torrent, encapçalaran la celebració, que tindrà lloc a les 22 hores a la plaça de Sant Jaume. L’espectacle s’estructurarà en quatre blocs que recordaran els centenaris de la vaga de la Canadenca i el naixement del poeta Joan Brossa, així com el 80è aniversari del gran exili republicà de la Guerra Civil. Amb aquesta escenificació s’homenatjarà els migrants i refugiats de tots els temps fins a l’actualitat.

L'acte que es manté per a aquest mateix dimarts al vespre és el que se celebrarà al Parlament (20 h), en què s'entregarà la Medalla d'Honor de la cambra a Oscar Camps, de ProActiva Open Arms, i a Carola Rackete, de l'ONG Sea-Watch, i també l'ofrena al Fossar de les Moreres. Posteriorment, a les 21 hores, Torra oferirà el seu discurs institucional amb motiu de l'Onze de Setembre.

Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Inuncat per la previsió de pluja intensa des d'ahir dilluns fins avui a la nit, que afectarà sobretot el litoral i el prelitoral central. Amb tot, durant la nit passada les precipitacions s'han concentrat sobre el mar i no han causat tantes incidències com s'esperava.

stats