Política 29/11/2014

El Govern veu en les paraules de Rajoy "menyspreu" i "desqualificacions" cap als catalans

Francesc Homs diu que després de sentir el líder del PP sent "més necessitat de llibertat" i valora positivament que l'ANC s'expressi a favor d'una possible llista unitària

Acn
2 min

TonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha valorat aquest dissabte al vespre el discurs que Mariano Rajoy ha pronunciat a Barcelona. Per Homs, el que Rajoy ha dit fa que molts catalans sentin la necessitat "d'aspirar a la llibertat total". "Rajoy no ha fet cap proposta, només desqualificacions i menyspreu per determinades propostes" i ha mostrat un "dèficit de coratge polític per afrontar la situació de Catalunya", ha manifestat el portaveu de l'executiu català. En un acte a Tona (Osona), Homs s'ha mostrat satisfet que l'ANC suggereixi l'elaboració d'una llista unitària de cara a les properes eleccions, i ha dit que esperen escoltar la proposta que farà Oriol Junqueras dimarts que ve.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel conseller de la Presidència, Francesc Homs, Mariano Rajoy ha vingut a Barcelona per no explicar res de nou i mantenir-se en la línia de no buscar cap sortida política a la relació entre Catalunya i Espanya. "Sorprèn que no posi cap proposta sobre la taula", ha criticat Homs, i s'ha referit al fet que les paraules del president espanyol han estat per "constatar que només hi ha desqualificacions i menyspreu per determinades propostes" que es fan des de Catalunya.

"Si alguns pensàvem que després del 9-N ens sentíem una mica més lliures, després d'escoltar el president del govern espanyol hem d'aspirar a la llibertat total", ha manifestat el portaveu del govern català, que considera que Rajoy només ha expressat "desqualificacions i menyspreu" per les propostes que es fan des de Catalunya.

Homs, després de lamentar "profundament" que Rajoy, novament, no hagi fet "cap proposta alternativa", ha recordat al govern espanyol que no és ell qui finança les institucions públiques, sinó que ho fan els ciutadans. Finalment, el portaveu ha valorat positivament que l'ANC s'hagi posicionat favorable a una llista unitària, ja que cal que "es coneguin tots els plantejaments", i està a l'espera d'escoltar la proposta que el líder d'Esquerra, Oriol Junqueras, farà dimarts que ve.

El conseller de la Presidència ha fet aquestes manifestacions des de Tona (Osona), on ha assistit a l'acte d'homenatge dels 150 anys de la nissaga Bayés, de la qual en forma part la coneguda il·lustradora Pilarín Bayés.

stats