Política 24/07/2017

El Govern diu que està "molt més preparat que fa sis mesos" per deixar el FLA i tornar als mercats

El secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio que els ingressos de la Generalitat han augmentat un 17,5% durant el primer semestre del 2017 en relació amb l'any passat

Ara
2 min
El nou servei “servirà tant si som autonomia com si som república”, defensa Lluís Salvadó, secretari d’Hisenda.

BarcelonaEl departament de la Vicepresidència i d'Economia i Finances segueix amb la tasca d'establir contactes per poder deixar el FLA i tornar a finançar-se als mercats i ja està "molt més preparat que fa sis mesos", si bé encara queda "molta feina per fer". Així ho ha assegurat el secretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, en una entrevista a Catalunya Ràdio, en ple debat sobre l'increment del control del govern espanyol per accedir al FLA.

Com a mostra de la bona salut de les finances catalanes, Salvadó ha explicat que els ingressos de la Generalitat han augmentat un 17,5% durant el primer semestre del 2017 en relació amb el mateix període de l'any passat. En la línia del que ja va expressar el Govern divendres passat, el secretari d'Hisenda ha llançat un missatge de tranquil·litat a treballadors públics i proveïdors: "Ningú es quedarà sense cobrar, no patiu".

Salvadó ha explicat que, igual que estan fent altres autonomies, Catalunya està "estudiant nous escenaris de finançament". De fet, des del departament d'Economia i Finances s'han fet diversos contactes amb inversors a l'estranger amb aquesta finalitat en els últims mesos. "Som un país solvent i tenim garanties per tornar els diners", ha subratllat Salvadó.

El secretari d'Hisenda ha qualificat de "radical" la decisió del govern espanyol de condicionar els pagaments del FLA a la inexistència de despeses per al referèndum. En la línia del que ja va dir divendres el secretari d'Economia, Pere Aragonès, Salvadó ha restat credibilitat a l'anunci del govern espanyol de no pagar els diners del FLA si es registrava alguna despesa relacionada amb el referèndum: "No ens quedarem sense FLA". A més, Salvadó ha assegurat que els funcionaris i els proveïdors seguiran cobrant de la Generalitat. "Tranquil·litat absoluta i confiança", ha dit.

stats