Política 02/10/2014

El Govern suspèn el procés de selecció de personal per al 9-N

La decisió arriba després que el Tribunal Constitucional hagi barrat el pas a la llei de consultes i al decret de convocatòria

Europa Press
2 min

BarcelonaLa Generalitat va paralitzar aquest dimarts el procés iniciat dilluns per seleccionar el personal per treballar el 9 de novembre per la consulta, després de la suspensió cautelar de la llei de consultes i del decret de convocatòria de la votació per part de la Generalitat. Segons han informat a Europa Press diverses fonts del Govern, aquest dilluns l'executiu autonòmic va penjar a la intranet Atri, a la qual tenen accés els empleats públics, un anunci on informava que la conselleria de Governació i Relacions Institucionals obria un procés de selecció específic per al 9 de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Algunes persones s'hi van inscriure, tot i que la xifra total dels ho han fet no ha transcendit, i el procés es va paralitzar aquest dimarts després de la decisió del TC, segons ha recalcat el departament.

Governació ha destacat que en totes les eleccions que organitza la Generalitat, el Govern emet una sol·licitud on els empleats públics poden apuntar-se per treballar en la jornada dels comicis.

També s'hi poden apuntar persones que no treballen per a la Generalitat, però que ho fan en una altra administració pública o bé que compten amb l'aval d'un empleat públic de la Generalitat.

Per treballar en aquesta jornada dominical el Govern català oferia una compensació de 150 euros per responsabilitzar-se de dues taules, i 120 per una, únicament en aquells punts de votació on el nombre de taules sigui imparell.

El treball consisteix a estar el dia de la consulta de les 7.30 hores fins que finalitzi el recompte i enviar les dades, i les funcions passen per assegurar la disponibilitat de material, donar suport als membres de la taula al llarg de la jornada, recopilar dades, avisar d'incidències i altres tràmits administratius.

Els requisits per participar són tenir entre 18 i 65 anys, disposar del títol de graduat escolar o equivalent, treballar en qualsevol administració pública o ser proposat per algú que treballi i disposar d'un telèfon mòbil operatiu durant la jornada de la consulta fins a les 24.00 hores.

stats