Política 06/03/2014

El govern valencià carrega contra l'informe extremeny per manca de “rigor tècnic”

Les balances fiscals que publica Extremadura situen al País Valencià entre les comunitats més beneficiades pel sistema de finançament

Europa Press
1 min

ValènciaEl conseller valencià d'Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues, ha assegurat que a l'estudi sobre les balances autonòmiques que va fer públic dimecres el president extremeny, José Antonio Monago, “li manca rigor tècnic” perquè “barreja ingressos del sistema de finançament amb instruments financers com el pagament a proveïdors o el fons de liquiditat autonòmica, que és més deute”. “No té sentit”, ha remarcat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Moragues s'ha pronunciat d'aquesta manera en declaracions als passadissos de les Corts Valencianes en referència a l'estudi sobre les balances autonòmiques que situava el País Valencià entre les autonomies més beneficiades pel sistema de finançament. Ha insistit que “no és homogeni comparar ingressos que afecten el dèficit amb més deute perquè s'ha de retornar, té despesa financera i penalitza al dèficit” i ha advertit que “comparar i dir que és el mateix un ingrés del model de finançament amb més deute per la comunitat no té cap tipus de rigor tècnic”, ha subratllat.

Ha demanat també “responsabilitat per part dels governs autonòmics” i també “lleialtat institucional” per “fer aportacions de consens, constructives i positives” de cara a confeccionar un nou sistema de finançament.

stats