DRET A DECIDIR
Política 11/02/2014

Un grup d'empresaris alemanys de Catalunya alerta de les "nefastes conseqüències" de la independència

Els signants d'un manifest comparen el procés català amb el "fervor nacionalista que a l'últim segle ha portat patiments immensurables a Europa"

Acn
2 min

BarcelonaLa plataforma 'Catalunya sense Europa? No!', formada per empresaris i professionals liberals residents a Catalunya i principalment d'origen alemany, ha presentat un manifest contra la independència de Catalunya. En aquest text, els signants alerten de "les nefastes conseqüències per a l'economia" que tindria, segons ells, una segregació de Catalunya d'Espanya. A més, els alemanys arriben a fer un paral·lelisme entre el procés català i altres nacionalismes que en els darrers cent anys han acabat portant guerres i genocidis a Europa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Alertem dels perills d'un fervor nacionalista, que a l'últim segle ha portat patiments immensurables a Europa i que tampoc portarà res bo per a Catalunya", diuen. "Com a empresaris, executius, professionals liberals i residents a Catalunya, observem amb gran preocupació les tendències independentistes, que tenen com a finalitat separar a Catalunya d'Espanya". Així comença el manifest presentat aquest dimarts i que ha servit als empresaris alemanys per alertar que, al seu parer, "si Catalunya se separa d'Espanya, ja no pertanyerà a la Unió Europea; les negociacions d'adhesió per reincorporar-se de nou durarien anys i requeririen unanimitat; i si Catalunya quedés fora de la Unió Europea, és dubtós que l'euro segueixi sent la seva moneda oficial".

A més, els signants del manifest lamenten que en una Catalunya independent "no existiria el finançament a través del Banc Central Europeu, i tampoc existiria la lliure circulació de treballadors, mercaderies, serveis i capitals". "Tots els convenis per evitar la doble imposició i els referits a la Seguretat Social haurien de renegociar-se en un llarg procés; i tot això comportaria nefastes conseqüències per a l'economia a Catalunya", han sentenciat al manifest, que conclou amb un advertiment, si més no, polèmic. "Alertem dels perills d'un fervor nacionalista, que a l'últim segle ha portat patiments immensurables a Europa i que tampoc portarà res bo per a Catalunya".

stats