Política 28/03/2019

La Guàrdia Civil escorcolla l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Consell Comarcal per diversos delictes

El fiscal es va querellar contra quatre membres del consistori per frau, malversació i prevaricació

Montse Riart
1 min
Un vehicle de la Guàrdia Civil davant de la façana de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell

BarcelonaEl jutjat número 2 de la Seu d'Urgell investiga un cas de prevaricació, malversació de fons públics, frau en subvencions i en contractes i negociacions prohibides a funcionaris a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, governat pel PDECat. La Fiscalia es va querellar contra quatre membres del consistori. Des d'aquest matí, els agents de la Guàrdia Civil escorcollen les seus de l'Ajuntament i del Consell Comarcal de l'Alt Urgell per buscar documentació relacionada amb la investigació, que està sota secret de sumari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el jutjat va admetre a tràmit la querella de la Fiscalia, en què ja se sol·licitaven els escorcolls, abans-d'ahir. Els quatre membres del consistori querellats seran cridats a declarar, però de moment encara no hi ha data.

Segons fonts consultades per l'ACN, els agents han fet sortir tots els treballadors de l'Ajuntament excepte un regidor de l'equip de govern, la interventora, els informàtics i el secretari municipal. L'alcalde, Albert Batalla, s'està desplaçant cap allà.

stats