Política 02/05/2018

La Guàrdia Civil va demanar divendres informació sobre la web Referendum.cat per la presumpta malversació

Segons la Generalitat, els agents només van poder constatar que el portal es va crear el 2006

Ara
1 min
La Generalitat activa la web del referèndum i obre el registre de voluntaris

BarcelonaLa Guàrdia Civil va sol·licitar informació al departament de Presidència de la Generalitat amb l'objectiu de trobar documentació sobre la presumpta malversació de fons públics vinculada al referèndum. Segons ha avançat el 3/24 i ha confirmat l'ARA, agents de paisà volien indagar en la contractació de la web Referendum.cat i la Generalitat els va facilitar la informació. No es tracta, doncs, d'un escorcoll.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però l'institut armat no va trobar dades que relacionessin la web amb l'1 d'octubre i la informació que van obtenir va ser que el domini d'aquest portal es va registrar el 2006 durant el mandat de Pasqual Maragall. Aleshores el Govern va comprar el domini en previsió del referèndum de l'Estatut, que va ser el 18 de juny d'aquell any.

Ja fa setmanes que els tribunals que investiguen l'1-O han centrat la causa en la possible malversació, i els últims escorcolls s'han focalitzat a trobar informació que ho acrediti. El mes de març passat la Guàrdia Civil va interrogar el secretari de Difusió de la Generalitat, Antoni Molons, posteriorment cessat pel govern espanyol, i també va entrar a la seu d'Òmnium Cultural.

stats