Política 07/09/2017

Agents de la Guàrdia Civil continuen a les portes de la impremta de Constantí sense entrar-hi

La fiscalia sospita que s'hi imprimeixen actes d'escrutini per a l'1-O

Dani Revenga / Acn
2 min
Agents de la Guàrdia Civil fent un registre aquest matí a Constantí

ConstantíLa Guàrdia Civil continua a les portes de la impremta de Constantí (Tarragonès), sospitosa de treballar per al referèndum, però sense entrar-hi encara. Els agents hi són des d'ahir al vespre fent guàrdia i escorcollant els vehicles dels treballadors que hi entren i surten.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'empresa és Indugraf Offset, i està ubicada al polígon industrial de Constantí. Fa uns dies el digital 'La República Checa' va informar que aquesta empresa estaria imprimint la llista de votants que s'haurà d'emplenar durant la jornada de l'1-O. Encaixa amb aquesta hipòtesi que fonts del govern espanyol han fet saber aquest dijous que el cos armat es allà per ordre de la fiscalia –no implica el jutjat– perquè sospiten que s'hi estan imprimint actes d'escrutini.

Fonts de l’empresa asseguren a l'ARA que ningú els ha demanat cap documentació i que no han entrat a les instal·lacions. Indugraf no confirma ni desmenteix, però, si està fent alguna feina relacionada amb el referèndum de l’1 d’octubre.

Dirigents de la CUP a les portes d'Indugraf al costat d'agents de la Guàrdia Civil

Mentrestant, militants de la CUP han acudit a la impremta de Constantí, han lliurat als agents diverses butlletes del referèndum i els han instat a marxar atès que ja tenien el que hi havien vingut a buscar. Els agents han assegurat que lliurarien les butlletes als seus superiors, però no els han fet cas i han mantingut les seves posicions als dos accessos a les instal·lacions d’Indugraf.

Els representants de la CUP han explicat que les butlletes eren falses i que es tractava d’una acció “simbòlica”. La regidora de l’Ajuntament de Tarragona Laia Estrada ha retret al cos policial que escorcollin els vehicles dels treballadors sense una ordre judicial, una iniciativa que considera un “abús de poder” i una “coacció”.

stats