Política 28/09/2017

La Guàrdia Civil troba 2,5 milions de paperetes i 4 milions de sobres a Igualada

També troben 100 urnes, però l'empresa assegura que eren per a les eleccions del Barça

Acn / Ara
2 min
La Guàrdia Civil troba paperetes del referèndum a l'empresa Palibex d'Igualada

IgualadaLa Guàrdia Civil ha trobat 2,5 milions de paperetes, 4 milions de sobres i 100 urnes a l'empresa Palibex d'Igualada, segons han confirmat a l'ARA fonts del ministeri de l'Interior. Els propietaris de l'empresa han dit que les urnes, on hi havia logotips del Barça i d'Estrella Damm, es van fer servir per a les eleccions del Barça. Després de consultar-ho amb la fiscalia i de concretar-ho a l'acta, la Guàrdia Civil ha decidit deixar les urnes a l'empresa i s'ha endut les paperetes i els sobres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'empresa Palibex és propietat d'un dels dos socis d'Events, una empresa d'Igualada on una estona abans havia entrat la Guàrdia Civil però no hi ha trobat res. Events, que es dedica a la producció d'esdeveniments culturals i esportius, treballa sovint amb el Barça. L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ha negat que s'hagin requisat urnes.

De l'empresa, situada al polígon industrial de Les Comes, han sortit dues furgonetes carregades amb caixes, segons expliquen a l'ARA fonts presencials. Unes cinquanta persones s'han concentrat a les portes de l'empresa i han acomiadat els agents de la benemèrita a crits de 'Votarem, votarem'.

Tot i que en un primer moment Events no ha deixat entrar la Guàrdia Civil perquè no duien una ordre judicial, finalment la direcció de l'empresa a accedit a deixar-los passar. Els agents, que anaven vestits de paisà, han dit als treballadors que buscaven "paquets grans", i han marxat sense trobar-hi res. L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, s'ha desplaçat fins a l'empresa, que està ubicada al polígon de Les Comes.

Aquest és el segon registre que la Guàrdia Civil fa a l'entorn d'Igualada. El primer va ser divendres passat, 22 de setembre, a l'empresa Innovapack, d'Òdena. En aquella ocasió, una desena d'agents vestits de paisà i amb cotxes no logotipats es van presentar a l'empresa buscant material relacionat amb el referèndum de l'1-O, però al cap d'una hora de registre, van marxar sense emportar-se res.

stats