Política 29/01/2013

La Fiscalia Anticorrupció demanarà al jutge del cas Gürtel que investigui els presumptes sobresous en negre del PP

Segons RNE, l'Audiència Nacional hauria preguntat a la fiscalia si calia investigar la comptabilitat 'B' del partit, després de la petició feta pel PSOE

Ara
2 min

BarcelonaLa Fiscalia Anticorrupció demanarà al jutge del cas Gürtel que investigui els presumptes sobresous en negre del PP. Segons que ha informat aquest dilluns Ràdio Nacional d'Espanya, l'Audiència Nacional va preguntar a la fiscalia si calia investigar la comptabilitat 'B' del partit, després de la petició feta pel PSOE en aquest sentit. La resposta de la fiscalia a aquesta pregunta feta pel jutge Ruz hauria estat afirmativa, de manera que ara ha estat la fiscalia la que li ha indicat que, efectivament, hauria d'investigar els presumptes sobresous del PP, tot obrint una peça separada del cas Gürtel.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els presumptes sobresous haurien estat percebuts per diferents alts càrrecs del PP, que els haurien rebuts de mà de Luis Bárcenas, l'extresorer del partit que es troba en el centre del cas Gürtel i que ha generat una enorme polèmica política després que es va fer públic que havia arribat a acumular 22 milions d'euros en comptes bancaris a Suïssa. Fa uns dies el PSOE va fer una petició formal demanant al jutge que porta el cas Gürtel, Pablo Ruz, que investigui aquesta presumpta comptabilitat 'B' del PP. Els socialistes han demanat al jutge que citi a declarar Bárcenas i el seu antecessor en el càrrec, Álvaro Lapuerta. A més, demanaven que el jutge reclami al PP tota la documentació rellevant conservada en la seu del partit. Pels socialistes, les informacions aparegudes els últimes dies a la premsa indicarien que els tresorers disposaven de diner en metàl·lic per tal de satisfer aquests pagaments irregulars. El PSOE vol, a més, que el jutge Ruz ampliï la seva investigació per tal de determinar l'origen dels fons que Bárcenas tenia a Suïssa.

Aquest dilluns, el jutge Ruz va traslladar la petició a la Fiscalia Anticorrupció que, segons RNE, s'hauria mostrat partidària d'obrir aquesta investigació.

stats