Política 22/01/2013

El PSOE presentarà una denúncia a l'Audiència Nacional pel cas Bárcenas

Rubalcaba diu que es presentarà dimecres i pretén que s'investiguin les informacions sobre suposats comptes amb diner negre del PP i se citi a declarar l'extresorer del partit

Efe
1 min

MadridEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat aquest dimarts que el seu partit formalitzarà demà dimecres una denúncia davant l'instructor del cas Gürtel a l'Audiència Nacional perquè investigui les informacions sobre suposats comptes amb diner negre del PP i citi a declarar l'extresorer del partit Luis Bárcenas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La denúncia que el PSOE presentarà davant el jutge Pablo Ruz aporta les informacions de premsa publicades en els últims dies, segons les quals Bárcenas hauria pagat sobresous als dirigents del partit, així com les declaracions que diversos membres d'aquesta formació han realitzat sobre l'assumpte.

En l'escrit, que presentaran a través dels socialistes valencians, que estan personats en el cas Gürtel, demanaran també al jutge que prengui declaració a Bárcenas perquè aclareixi si el compte que tenia a Suïssa és seu i si hi ha més titulars d'aquest compte.

En declaracions als periodistes al Congrés, Rubalcaba ha assenyalat que el PP ahir dilluns va fer "un anunci exòtic" en anunciar una auditoria externa sobre els comptes. "Serà la primera auditoria sobre un compte B que es porta a terme a la història. No arribo a veure com es pot auditar un compte que per la seva naturalesa B és privat i està fora de la comptabilitat", ha dit.

stats