Política 19/02/2013

El jutge creu que Sepúlveda va cobrar més de mig milió d'euros de la trama Gürtel

L'exmarit d'Ana Mato hauria rebut regals en forma de vehicles, viatges i festes familiars

Efe
1 min
Jesús Sepúlveda arriba a l'Audiència Nacional per declarar com a imputat en el cas Gürtel / EFE

MadridEl jutge que instrueix el cas Gürtel a l'Audiència Nacional, Pablo Ruz, considera que tots els indicis apunten que Jesús Sepúlveda (exsenador popular, exalcalde de Pozuelo i exmarit d'Ana Mato, ministra de Sanitat) va rebre en forma de diners i regals més de mig milió d'euros de la trama de Francisco Correa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els cobraments registrats en la interlocutòria del jutge, coneguda aquest dimarts, es van produir entre l'any 2002 i el 2005, i van consistir en regals en forma de vehicles, viatges i festes familiars. També inclouen despeses electorals al municipi de Pozuelo i esdeveniments turístics. En total sumen més de 50.000 euros.

Al costat d'això, el jutge recull pagaments periòdics de diners a Sepúlveda per prop de 400.000 euros i recorda que apareix en la causa com a receptor d'un pagament concret per 60.000 euros.

Sepúlveda va ser forçat a deixar l'alcaldia el 2009 per la seva implicació en el cas Gürtel i va tornar al seu lloc d'administratiu a la seu del PP del carrer Gènova de Madrid. Fa unes setmanes el partit el va acomiadar després que esclatés el cas Bárcenas i sortís a la llum un informe de la policia en què es recollien els viatges que la trama havia pagat tant a ell com a la seva exdona, Ana Mato.

stats