Política 18/05/2017

Qui ha omplert Barcelona de banderes espanyoles?

L'ARA ha parlat amb gent propera als autors, d'entorns nacionalistes espanyols, que volen mantenir l'anonimat i encara no volen explicar el motiu d'aquesta acció coordinada. Els Mossos n'han identificat set al passeig de la Bonanova

Albert Solé / Ot Serra
1 min
La banquera espanyola en una semàfor de Barcelona

BarcelonaDe moment és un misteri. Aquest matí, Barcelona i altres ciutats catalanes, com Sant Cugat del Vallès o l'Hospitalet de Llobregat, s'han llevat plenes de banderes espanyoles (la constitucional, amb l'escut de la corona).

Banderes espanyoles escampades per tot arreu

Enganxades als fanals, als semàfors o a les boques del metro, la 'rojigualda' s'ha escampat per les ciutats. Tenen una mida aproximada d'un full DIN A-4.

L'ARA ha pogut parlar amb gent propera als autors d'aquesta acció coordinada, però no es volen identificar ni volen explicar els motius que hi ha darrere d'aquesta enganxada massiva d'adhesius amb la bandera espanyola.

Els Mossos d'Esquadra, però, han identificat set joves, tres d'ells menors, mentre n'estaven enganxant al passeig de la Bonanova a la una de la matinada.

Els quatre majors d'edat identificats han estat denunciats per haver incomplert l'ordenança municipal que diu que no es poden embrutar les parets ni el mobiliari urbà ni enganxar-hi res.

Segons fonts de l'Ajuntament, sempre que algú embruta l'espai públic i es detecta, de seguida s'envia la brigada per netejar-ho. En el cas d'avui, des de primera hora ja s'han estat traient totes les banderes que s'han trobat.

stats