HOMENATGE A BARRERA
Política 18/09/2012

Artur Mas: "El president Barrera tenia raó, cada cop més gent veu que Catalunya necessita la sobirania"

El president de la Generalitat admet que la Constitució, a la qual el dirigent històric d'ERC es va oposar, "semblava que podia ser respectuosa i s'ha demostrat que no ho era tant"

Roger Tugas
1 min
L'acte de lliurament de la Medalla d'Or de la Generalitat a títol pòstum a Heribert Barrera / PERE VIRGILI

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha intervingut en l'entrega de la Medalla d'Or a títol pòstum a Heribert Barrera, que ha tingut lloc aquest dimarts a la tarda, i ha assegurat que "el president Barrera tenia raó". "És fàcil donar-la-hi quan es fa més evident", ha reconegut, però "avui podem dir que la lucidesa del president Barrera en relació al que havia de ser el futur del nostre país és digne de destacar". D'aquesta manera, Mas ha posat com a exemple la Constitució. L'històric dirigent d'ERC s'hi va oposar, i Mas ha reconegut que "aquell marc que semblava que podia ser respectuós s'ha demostrat que no ho era tant, com a mínim pel que fa a les aspiracions de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas també ha defensat que "el millor homenatge que se li podia fer va ser la manifestació de la Diada", cosa que demostraria que "cada cop més persones veuen les coses en la línia del president Barrera". "Cada cop més gent veu que Catalunya necessita la sobirania pròpia per estar en peu d'igualtat, [...] i per això cal que aquesta sobirania estigui al nostre abast", ha sentenciat Mas.

stats