Política 26/07/2014

Herrera demana que Pujol comparegui al Parlament

El coordinador d'ICV qualifica el frau com "una falta de respecte i un insult" i demana a Mas que el condemni

Ara
1 min

BarcelonaEl coordinador d'ICV, Joan Herrera, ha demanat aquest dissabte una "compareixença immediata" de Jordi Pujol al Parlament de Catalunya "perquè s'expliqui d'aquest acte vergonyós i d'aquesta farsa", i ha assegurat que "amb una carta no n'hi ha prou". Herrera creu que Pujol ho hauria de demanar de 'motu proprio', però ha avançat que, si no ho fa, ICV farà una petició formal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera ha qualificat la confessió de l'expresident de la Generalitat com "una falta de respecte i un insult" que no hagi trobat el moment de regularitzar la situació i també ha considerat que és un insult a "la institució de la Presidència de la Generalitat". A més, ha fet servir aquestes paraules per definir la reacció del president de la Generalitat, Artur Mas, "perquè això no és un tema familiar", i ha demanat a Mas que "condemni" els fets, "encara que Pujol sigui dels seus".

El líder ecosocialista ha demanat que "s'esclareixi tot", i que hi hagi una investigació de la justícia i d'Hisenda, per determinar si els diners a l'estranger "tenen vincles amb el finançament irregular de Convergència". Herrera ha dit que li sembla "sospitós" reconèixer els fets 34 anys després perquè "hi ha possibilitats reals que el delicte hagi prescrit".

stats