Política 13/12/2014

Herrera demana al Govern i als Mossos d'Esquadra que no compleixin la llei de seguretat ciutadana del PP

El coordinador nacional d'ICV assegura que el ministre de l'Interior "és el Manuel Fraga del segle XXI"

Acn
2 min
Herrera ha assistit a una assemblea intercomarcal del partit a Girona / ACN

GironaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha demanat al Govern que elabori un full de ruta per no acatar la llei de seguretat ciutadana, que es va aprovar dijous només amb els vots del PP. ICV vol que ni l'executiu ni la policia catalana compleixin la llei perquè considera que és un "retrocés i una involució" en les llibertats dels ciutadans. De fet, tots els partits del Congrés han anunciat que si governen la derogaran.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La norma, coneguda com a 'llei mordassa', tipifica com a infracció les manifestacions no comunicades davant d'algunes institucions i estableix un mecanisme per fer legals les "devolucions en calent" a la frontera de Ceuta i Melilla. Herrera considera que aquesta llei és "pròpia d'altres èpoques".

Herrera ha assenyalat que el PP "té el seu origen en els ministres franquistes" i que, per tant, la llei és "pròpia d'una altra època". "Jorge Fernández Díaz és el Manuel Fraga del segle XXI", ha declarat.

Crítiques al pressupost

El coordinador nacional d'ICV també ha justificat la decisió del partit de presentar una esmena a la totalitat als pressupostos del 2015 elaborats per CiU. Segons Herrera, el Govern no utilitza "els marges de maniobra" que té al seu abast per confeccionar un pressupost més redistributiu. "El Govern no té totes les eines al seu abast per acabar amb les desigualtats però les que té no les utilitza", ha manifestat Herrera.

El líder ecologista ha insistit que si cal plantejar eleccions anticipades han de ser no només en clau sobiranista sinó "per parlar de tot". "Les eleccions que planteja CiU no són plebiscitàries, són precipitades", ha valorat. Per això, Herrera entén que si cal avançar els comicis ha de ser per parlar també de polítiques socials, sanitat, salut i educació, entre d'altres. "Volem eleccions per guanyar CiU i canviar el Govern perquè estan desmuntant el país", ha sentenciat.

stats