Política 07/07/2015

Herrera acusa Mas de sumar-se al procés independentista per "treure'n rèdits partidistes"

El coordinador nacional d'ICV critica que "la gestió personal" del president pel que fa al debat independentista ha fet "més petits" els suports al procés

L.vicens / M.colomer
1 min

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, de "fer del procés una eina per treure rèdits partidistes" des del 2012. A més, ha criticat que "la gestió personal" de Mas en aquesta aposta sobiranista "fa més petits" els suports al procés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ara bé, Herrera ha posat en entredit que CDC sigui sobiranista, perquè no ha exercit la sobirania "envers els mercats" i "envers l'Estat". En aquest punt, ha recordat que ICV-EUiA va aconseguir que alguns diputats del Congrés dels Diputats (com els d'IU) votessin a favor del dret a decidir. Així, ha reblat: "No ens poden donar lliçons de sobirania els que tenen diners a Andorra, Liechtenstein o Suïssa".

El líder dels ecosocialistes ha criticat la remodelació del Govern, que Mas ha presentat aquest dimarts al Parlament. "No respon al que el país i el Parlament demanava", ha afirmat Herrera, tot furgant en algunes mesures, com el "copagament ferotge a les residències" que va impulsar la consellera de Benestar Social i Família i ara vicepresidenta, Neus Munté.

stats