Política 04/09/2017

"Vas néixer amb la capacitat de decidir. Hi renunciaràs?": el Govern ja crida a participar l'1-O

L'espot s'ha començat a emetre aquest dilluns a TV3

Ara
1 min

BarcelonaLa Generalitat ha emès un anunci a TV3 en què indirectament insta la ciutadania a participar en el referèndum de l'1 d'octubre. "Vas néixer amb la capacitat de decidir. Hi renunciaràs?", pregunta una veu en off, mentre a la imatge es veu una via de tren que es divideix en dos camins.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'espot, d'uns deu segons, s'ha emès per primera vegada abans del 'Telenotícies vespre' a la televisió pública i, tot i que no hi fa cap referència explícita, es pot interpretar que fa referència al referèndum que el Govern convocarà aquesta setmana per a l'1 d'octubre. L'anunci institucional no correspon a la campanya oficial, que sí que farà referència a la data de celebració del referèndum.

La publicitat del Govern ja va generar controvèrsia en el procés participatiu del 9-N del 2014. Davant la petició del govern del PP al Tribunal Constitucional perquè suspengués la consulta, la Generalitat va decidir retirar l'anunci en què s'instava a participar.

Ciutadans en demana la retirada

L'anunci no ha agradat gens als partits constitucionalistes. El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat que el seu partit tramitarà la petició de retirada de l'anunci perquè la fiscalia i la justícia tenen "arguments de sobres" per fer-ho. Rivera ha criticat que es destinin diners públics "a la divisió i l'enfrontament". "No podem dedicar diners a una cosa declarada il·legal i inconstitucional", ha assegurat.

stats