POLÍTICA
Política 26/07/2012

Hisenda vincula Oriol Pujol amb la trama dels concursos de la ITV

Segons publiquen aquest dijous diversos diaris, l'Agència Tributària espanyola considera que el secretari general de CDC va ser "col·laborador necessari" de la xarxa d'adjudicacions irregulars

Ara
1 min
Oriol Pujol durant la seva conferència al Cercle d'Economia / PERE VIRGILI

BarcelonaEl sumari del cas dels suposats concursos irregulars per adjudicar estacions de la ITV i obtenir subvencions considera que el secretari general de CDC, Oriol Pujol, va ser "col·laborador necessari" de la xarxa. Segons la versió judicial, que aquest dijous avancen 'El País', 'La Vanguardia', 'El Periódico', i 'El Punt-Avui' els tres empresaris i dos alts càrrecs imputats tenien sempre present Pujol en les seves converses com la millor garantia per afavorir els seus negocis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, el sumari apunta que el dirigent nacionalista era l'encarregat d'aportar "influència política" i fer els moviments necessaris per beneficiar els negocis dels empresaris involucrats. Segons la mateixa versió, a més, la dona d'Oriol Pujol també hi hauria participat des d'una empresa en què consta com a administradora en l'emissió de factures que la investigació sospita que eren falses. El cert, però, és que ni Pujol ni la seva dona estan imputats.

Pujol, "disgustat"

Oriol Pujol ha assegurat en declaracions a RAC1 que desconeix el contingut del sumari. Admet que coneix "a molta d'aquesta gent" que cita la informació d''El País', però ha mostrat el seu "disgust" per la forma com, segons el sumari, els empresaris implicats parlaven d'ell en les converses, a qui es referien amb el sobrenom de 'Zumosol'. "Lamento que es refereixin a mi de la manera que ho fan", ha reiterat Pujol.

stats