POLÍTICA
Política 09/02/2011

Mayol s'acomiada amb llàgrimes de la política en l'homenatge d'ICV-EUiA

La tinent d'alcalde defensa que sempre ha actuat amb els "valors i ideals de justícia i llibertat" i fa una crida a continuar amb la "revolució pendent, que és la de la vida quotidiana"

Redacció
2 min
Imma Mayol, durant l'homenatge

BarcelonaLa plana major d'ICV-EUiA de Barcelona ha retut homenatge avui a la tinent d'alcalde de Barcelona Imma Mayol després que la setmana passada anunciés en una entrevista a l'Ara que deixa la política després de 12 anys a l'Ajuntament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un emotiu acte celebrat a la Casa Capell, al barri de Gràcia, el coordinador d'EUiA, Jordi Miralles, i el secretari general d'ICV, Joan Herrera, han destacat la trajectòria d'Imma Mayol, "la dona que ha aconseguit que Barcelona sigui la primera ciutat important que recicla els residus orgànics", segons informa Efe.

Durant l'acte, al qual han assistit unes 200 persones, els oradors, entre ells Joaquim Mestre, president d'ICV de Barcelona, i Ricard Gomà, que ha substituït Mayol com a candidat a l'alcaldia, han destacat "les formes de fer diferents", l'"actitud de proximitat" i allò "genuí" d'Imma Mayol.

La dona que s'ha encarregat de posar les polítiques ambientals a l'agenda política de Barcelona, la que ha cuidat dels espais verds de la ciutat i la que va feminitzar ICV, són algunes de les "empremtes" que han ressaltat de la seva trajectòria. Visiblement emocionada, Mayol ha repartit agraïments a la seva família, al seu partit i als seus companys, i ha explicat que sempre va actuar pensant en els "valors i ideals de justícia i llibertat".

Ha cridat a continuar amb "la revolució pendent que és la de la vida quotidiana" i ha anunciat que després de la seva retirada "continuaré de militant de base" i que viurà a cavall entre Barcelona i Palma, "dues meravelloses ciutats, a les quals tant estimo". I ha recordat que, per ella, és molt i important garantir un bon relleu d'un lloc en el qual s'ha implicat molt, segons ha assegurat amb llàgrimes als ulls i amb la veu trencada per l'emoció.

Retorn a la "vida normal"

"Tinc ganes de tornar a la vida normal, sense les tiranies dels 30 segons o dels titulars, les coses complexes mereixen prendre's més temps", ha indicat amb llàgrimes als ulls. Imma Mayol Beltrán, que actualment és presidenta del Consell Nacional d'ICV, va néixer a Palma de Mallorca el 1958 i viu a Barcelona des de 1978. Té dos fills i està llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona i especialitzada en temes de drogodependència i joventut. Afiliada al Partit Comunista de les Illes Balears (1976-1978) i al PSUC des de l'any 1978, és membre d'Iniciativa per Catalunya des de la seva fundació.

Vinculada al moviment feminista, va ser responsable de Dones amb Iniciativa entre 1992 i 2000 i diputada al Parlament de Catalunya entre 1992 i 1999. Entre 1999 i 2003 va ser quarta tinent d'alcalde i regidora de Salut Pública i Medi Ambient. En el seu segon mandat, sempre en el govern municipal, va ser entre 2003 i 2007 tercera tinent d'alcalde i va sumar a les presidències dels instituts de Parcs i Jardins i de Salut Pública la presidència de l'Agència d'Energia de Barcelona. Del 2007 a maig de 2008 va ser la segona tinenta d'alcalde, però va renunciar al càrrec a favor del seu successor, Ricard Gomà, i actualment és cinquena tinent d'alcalde i responsable de Sostenibilitat.

stats