Política 29/05/2015

Homs sobre un pacte Colau-Bosch: "Confio que ERC complirà l'acord de prioritzar els pactes sobiranistes on es pugui"

El conseller de a Presidència i portaveu del Govern recorda que la majoria de ciutadans de Barcelona no han optat per Barcelona en Comú

Acn
2 min
El portaveu del Govern, Francesc Homs, en la roda de premsa d'aquest dimarts

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, confia que ERC complirà l'acord de prioritzar els pactes sobiranistes on es pugui. Així ha respost en preguntar-li per un acord amb Ada Colau. "Tenim un acord per prioritzar allà on es pugui, i subratllo allà on es pugui, els acords als ajuntaments i òrgans supramunicipals, i confio que ERC aquest acord el complirà, i com que crec que el complirà, no hi ha més tema", ha dit a la Cadena Ser. En demanar-li si preveu un problema sobiranista per això, ha confessat que no ho sap, perquè no depèn de CiU. "Ells sabran les decisions que prenen i les prendran amb tota la consciència", ha reblat Homs, que ha recordat que la majoria de barcelonins no han votat Colau.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El també conseller de la Presidència ha demanat no extreure conclusions clàssiques del resultat a Barcelona i tenir en compte la gran fragmentació, perquè Colau ha obtingut 11 regidors, els mateixos que el socialista Jordi Hereu fa quatre anys i va plegar. Ha apuntat que la diferència amb CiU és de 15.000 vots i que "la majoria de la gent a Barcelona no ha votat Colau". "A Barcelona, les coses són molt més complexes que una presentació simple de 'ha guanyat Colau i ha perdut CiU", ha resumit el convergent, que ha remarcat que la federació també ha lluitat contra els desnonaments.

Homs ha reconegut que CiU tenia dos objectius aquest 24-M, i un d'ells no s'ha complert, que és guanyar Barcelona. Ara bé, ha remarcat que l'altre, que era la victòria a Catalunya, sí que s'ha produït malgrat quatre anys difícils de crisi, tenint moltes responsabilitats institucionals. Per això ha volgut veure "el got mig ple" i ha considerat que pel que fa al 27-S, "en el conjunt de Catalunya hi ha base més que suficient per fer aquesta votació".

Ha defensat que el procés sobiranista és en un context "complex" la proposta política "més consistent que hi ha a Catalunya i amb més capacitat de transformació en profunditat", tot i tenir les seves "contradiccions internes, com qualsevol projecte".

També ha rebutjat que la seva formació posi només l'accent en l'eix nacional en contrast amb d'altres, com Barcelona en Comú. Homs ha reivindicat que procés i crisi són el mateix, perquè el projecte sobiranista reclama més instruments per poder abordar les dificultats econòmiques que pateixen els ciutadans de Catalunya. "Per a nosaltres és el mateix, i la nostra primeríssima prioritat és fer front a la crisi", ha dit.

stats