Política 27/07/2016

Homs tampoc vol negociar investir un candidat del PP que no sigui Rajoy

El portaveu del PDC al Congrés constata que el PSOE "no s'ha posat en marxa" per l'alternativa i alterna del risc de noves eleccions

Ferran Casas
1 min
Felip VI i Francesc Homs aquest matí al Palau de la Zarzuela

MadridEl portaveu del Partit Demòcrata Català al Congrés dels Diputats, Francesc Homs, ha reiterat aquest dimecres que en cap cas donarà suport ni per activa ni per passiva no només a un govern presidit per Mariano Rajoy, sinó "tampoc per cap altre dirigent del PP".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de reunir-se amb el rei Felip VI a la roda per la investidura en la trobada més llarga fins araentre els portaveus –més d'una hora–, ha explicat que les discrepàncies "són profundes". El portaveu nacionalista ha afirmat que no es poden descartar unes "noves eleccions per la incapacitat d’acord" d'uns i altres. "La sensació és que aquí tothom és al seu cau i ningú es mou", ha dit, tot i que seria "horrorós" que passés per la falta de voluntat de "transacció i pacte".

Homs va demanar al seu dia a Pedro Sánchez que intentés liderar una alternativa esborrant fins i tot per part seva la línia vermella del referèndum: "No tinc cap indici que hi hagi moviment, no tinc la sensació que això s’hagi posat en marxa per part del PSOE", ha fet notar.

Segons Homs en l'entrevista amb el rei han abordat l'escenari català i les votacions de la comissió del procés constituent. Ha afirmat que ell s'ha refermat en la seva posició.

stats