Política 08/10/2014

Homs no hi trobaria "sentit" a una entrada imminent d'ERC al Govern

El conseller de la Presidència nega que el Govern prepari una consulta alternativa pel 9-N i es mostra "sorprès" per les "especulacions" al respecte

Acn
1 min

Sant Cugat del VallèsEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha afirmat aquest dimecres que a falta d'un mes per al 9-N "no tindria massa sentit" plantejar qüestions com l'entrada d'ERC al Govern, com ha demanat la CUP. "Hem d'estar centrats en el que estem, si ara haguéssim d'atendre altres tipus de consideracions perdríem energies", ha declarat des de Sant Cugat del Vallès. El conseller ha afegit que tots han de continuar treballant "molt sincronitzadament" per fer possible el 9-N. "Altres consideracions distraurien de la feina principal que tenim", ha asseverat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El conseller ha dit que aquesta és una qüestió de la qual s'ha parlat però ha valorat que ara mateix el que s'ha de fer és "estar molt centrats en fer possible el 9-N" i ha dit afegit que "altres consideracions no tindrien massa sentit que fossin abordades ara". Ha assegurat que "més que blindar distrauria", en resposta a la petició de la CUP que plantejava l'entrada dels republicans com una manera de blindar la consulta.

D'altra banda, ha desmentit que el Govern treballi en una consulta alternativa a la plantejada pel 9 de novembre. Homs ha dit que les informacions que parlen d'una possible consulta organitzada per entitats civils o el món municipal el "sorprenen una mica" i ha assegurat que les fonts que les hagin facilitat "no coneixen el que s'està treballant". En aquest sentit, ha defensat que el Govern està "centrat en fer possible el 9-N i en els termes coneguts".

Homs ha considerat que aquestes informacions "són especulacions" i ha negat que s'hagi plantejat una cosa així. Ha recordat que durant tot el procés català "s'han dit moltes coses que no s'acaben complint" i ha reiterat que l'aposta del Govern és pel 9-N.

stats