Política 06/05/2014

Homs, a Rajoy: "Impedir votar el 9-N és un error tan gran com recollir firmes contra l'Estatut"

El portaveu del Govern deixa entreveure que el resultat del 25-M "condicionarà" la relació amb el govern espanyol, perquè després d'unes eleccions "sempre hi haurà un abans i un després"

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha denunciat que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, "no s'adona que impedir votar es un error tan gran com recollir signatures" contra l'Estatut. Després de la reunió del Govern d'aquest dimarts, Homs ha lamentat les noves declaracions de Rajoy en què segueix negant-se a parlar amb Artur Mas sobre la consulta del 9 de novembre. "La seva és una opció política que s'escuda en arguments de legalitat", ha protestat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs no ha percebut "res de nou" en les paraules de Rajoy, perquè d'aquí a les eleccions del 25-M "poques novetats" hi haurà. "Després ja es veurà", ha afegit. "Després d'unes eleccions sempre hi ha un abans i un després, es diuen moltes coses però el que mana és el que vota la gent. A partir d'aquí ja ho veurem, el resultat condicionarà aquest debat d'una manera o altra", ha reconegut.

Homs ha advertit que "si hi ha d'haver alguna mena de proposta" d'una tercera via, que la facin "conjuntament" el PP i el PSOE. I en tot cas ha deixat clar que s'hauria de sotmetre a votació a Catalunya, perquè "les decisions no es poden prendre en dos o tres despatxos, el món ha canviat". La "democràcia real" significa respectar que la gent "vol votar", ha agregat.

stats