Política 14/04/2015

Homs acusa Fernández Díaz de "posar en perill" la seguretat de l'Estat

Veu "molt poc responsable" i "temerària" l'actuació del ministre de l'Interior en relacionar la Fundació Nous Catalans amb el terrorisme islamista, cosa que, segons ha dit, "va en contra dels propis interessos de l'Estat"

M.colomer / Pau Cortés
1 min

Barcelona"És d'una gran temeritat que el PP i determinats ministres utilitzin la seguretat amb fins partidistes". Alerta del Govern davant l'ofensiva del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i mitjans de la dreta espanyola per mirar de criminalitzar l'independentisme relacionant la Fundació Nous Catalans amb el jihadisme. "No contribuirem al despropòsit que, per a finalitats partidistes del PP i alguns ministres, posin en perill la preservació de la pròpia seguretat. Han actuat amb enorme irresponsabilitat", ha etzibat Homs, que encara ha anat més enllà i ha acusat el govern espanyol d'estar "posant en perill informació sensible relacionada amb aspectes de la seguretat que afecten el conjunt de l'estat espanyol".

Homs ha advertit que les declaracions dels últims dies del ministre en relació a la Fundació Nous Catalans "no són declaracions ni d'un govern seriós ni d'un govern rigorós". Per a ell, el ministre parla en aquests termes amb "voluntat política de desacreditar un moviment que no comparteixen", com és el sobiranisme.

Per a Homs, "no cal que per demostrar que estàs en contra d'una cosa posis en risc la capacitat d'aparèixer com a seriós i rigorós". Per això ha acusat Fernández Díaz d'haver actuat de forma "molt poc responsable", entre altres coses perquè "no s'ajusta a la realitat". "Ens agradaria un punt més de serenitat i precisió en aquest tipus d'afirmacions". Més llenya al foc.

stats