Política 22/06/2015

Homs argumenta que deixa de ser portaveu perquè es reforci el "perfil social" del Govern

Explica, en una entrevista a RAC1, que ara s'ha de centrar en la preparació de les estructures d'estat

Ara
1 min
El conseller de la Presidència, Francesc Homs / ACN

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, deixa de ser portaveu del Govern, una nova tasca que assumirà la fins ara consellera de Benestar Social, Neus Munté, que també serà vicepresidenta. Home fort del president de la Generalitat, Artur Mas, Homs ha argumentat en una entrevista a RAC1 que ja fa unes setmanes que havia plantejat el relleu com a portaveu perquè considera que cal potenciar "el vessant social" del Govern i perquè a la recta final fins al 27-S té molta feina enllestint la preparació de les estructures d'estat. Ha assegurat, a més, que, fins avui, no sabia els noms dels nous components de l'executiu, només que ell deixaria de ser portaveu, tal com havia demanat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha afirmat que aquest és el primer Govern on tots els seus components estan a favor de la independència, tot i que ha assegurat que la remodelació s'ha produït perquè Joana Ortega, Ramon Espadaler i Josep Maria Pelegrí van decidir voluntàriament deixar l'executiu. El conseller de la Presidència ha assegurat que li consta que hi ha càrrecs d'Unió al Govern que demanaran ser cessats. "A mi, si no m'ho demanen, no cessaré ningú", ha assegurat.

El conseller ha defensat que les noves atribucions a Neus Munté s'han de llegir com un "reconeixement a la feina feta", però que això no vol dir que vagi "en detriment" de la feina que han fet els altres.

stats