Política04/11/2017

Miquel Iceta: "És hora de bastir ponts, no de cavar trinxeres ni aixecar fronteres"

El líder del PSC afirma que "el frau, el fracàs i la frustració" han marcat aquesta legislatura

Efe

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat aquest dissabte que és hora de "bastir ponts, no de cavar trinxeres ni aixecar fronteres", i que el seu partit s'erigeixi en "alternativa a la dicotomia estèril entre la independència i l'immobilisme".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un acte de debat sobre els eixos del programa electoral del PSC per a les eleccions del 21-D a la seu del partit, Iceta ha assenyalat que la seva formació advoca per un "canvi de rumb" perquè aquesta legislatura "ha estat un desastre total i absolut", el balanç de la qual és "una societat dividida, una economia debilitada i un país aïllat". "Vull allargar la mà a l'esquerra i al centre, a autonomistes i a federalistes. Vull un gran acord que impliqui una gran victòria per a Catalunya", ha afirmat amb fermesa el líder dels socialistes catalans.

Cargando
No hay anuncios

El PSC vol recuperar "amb força l'ideal i l'empenta del catalanisme social", perquè "la centralitat de la política" i la "via del diàleg" són l'"única formula per trobar una solució acordada". Iceta ha dit que són necessàries "àmplies majories per a l'acord i el canvi" i per a un "pacte d'estat" que comporti més autogovern, un més bon finançament per a l'autonomia, una Espanya federal "en què una Catalunya estimada i respectada se senti còmoda" i un "mecanisme" perquè els catalans acceptin o no aquesta proposta.

Diàleg i política "en una situació excepcional"

Ha lamentat també que "sense diàleg i sense proposta política per resoldre el problema que tenim entre mans, s'hagin resignat uns i altres a la idea que l'única resposta de l'Estat sigui la del poder judicial".

Cargando
No hay anuncios

Iceta ha indicat que "en una situació excepcional" el seu partit no pot "fer el de sempre", i per això s'ha de dirigir "als votants socialistes de pedra picada", però també i "més que mai" als votants "que potser no s'havien plantejat mai" donar el seu suport al PSC.

El líder del PSC ha defensat que "la convocatòria immediata d'eleccions a partir de l'article 155" ha estat la manera de revertir "la imposició d'una minoria nombrosa però insuficient per trencar amb la resta d'Espanya", amb referència a la majoria parlamentària independentista, i de "retornar les institucions catalanes a la legalitat". "Ara ens toca afrontar aquest procés electoral amb tanta lucidesa com fermesa: criticant el frau, el fracàs i la frustració que han definit aquesta legislatura", ha conclòs.