Política 12/01/2015

Iceta: "És vergonyant que en una democràcia un partit li digui a un altre com ha de fer la seva llista"

El líder del PSC assegura que CDC no es vol presentar a les eleccions amb les seves sigles per la càrrega que suposen les "peripècies judicials" del cas Pujol

Sara González
2 min

BarcelonaEl líder del PSC, Miquel Iceta, ha fet una crida a que Artur Mas i Oriol Junqueras posin punt i final a "l'espectacle lamentable" que han protagonitzat les darreres setmanes. Per al primer secretari dels socialistes no té raó de ser la fórmula que ara ha posar sobre la taula el president de la Generalitat i que passa per concentrar en la seva llista els independents i representants de la societat civil. "És vergonyant que en una democràcia un partit li digui a un altre com ha de fer la seva llista", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ha lamentat que s'estigui utilitzant els independents "com a moneda de canvi" i ha insistit que en una democràcia els partits han de poder fer les seves llistes "com vulguin". El líder del PSC ha assegurat, a més, que són les "peripècies judicials" del cas Pujol les que expliquen per què CDC no es vol presentar amb les seves sigles a unes eventuals eleccions anticipades. "Deuen pensar que la seva història no és un aval per al futur", ha dit.

Si bé els socialistes no eran inicialment partidaris de l'avançament electoral, Iceta ha dit aquest dilluns que "per seguir així més val que Mas convoqui ja" els comicis perquè els catalans "no es mereixen" que continuï una "comèdia que té la finalitat de procedir a un engany". De fet, considera que el que ha fet el president és "convertir el seu problema en el problema dels catalans".

I és que, segons el líder del PSC, l'avançament electoral no serà res més que un nou "fracàs" que Mas sumarà al del pacte fiscal, al de les eleccions del 2012, al de la consulta legal i al de la impossibilitat de fer una llista conjunta amb ERC. A més, segons ell, després d'aquests comicis no hi haurà "un canvi substancial de la relació entre Catalunya i Espanya" abans de les eleccions generals i que, per tant, considera que tot és una "maniobra" partidista per enganyar "amb falses promeses" a uns ciutadans que avui dia passen dificultats i tenen altres prioritats. "Es parla d'estructures d'estat quan un ciutadà pot morir d'un infart a Tarragona perquè no hi ha qui el pugui atendre o mentre no sabem quants malalts d'hepatitis C tenim", ha lamentat Iceta.

stats