Política 28/01/2015

Iceta ofereix a Geli i Ventura quedar-se com a independents al grup socialista al Parlament

El PSC vol evitar passar a ser la quarta força al Parlament ara que l'exconsellera ha oficialitzat la seva baixa i aposta per quedar-se com a diputada no adscrita

Sara González
2 min
La cúpula del PSC ha relegat aquesta setmana els tres diputats díscols, Núria Ventura, Marina Geli i Joan Ignasi Elena, a l'última fila de l'hemicicle del Parlament.

BarcelonaUn cop Moviment d'Esquerres (MES), el nou partit dels socialistes sobiranistes, ha estat oficialment constituït, les diputades Marina Geli i Núria Ventura haurien de quedar, per lògica, fora del grup socialista al Parlament. L'operació, però, és de risc per a la formació que lidera Miquel Iceta: si les dues dirigents no renuncien a l'escó i es queden com a diputades no adscrites, el PSC es quedaria amb 18 representants i passaria a ser la quarta força del Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer secretari del PSC, però, vol evitar el que seria un nou cop, més de tipus moral i simbòlic, al partit. És per això que ha posat sobre la taula la possibilitat que les dues diputades es quedin dins el grup com a no independents. Això sí, fonts coneixedores de l'oferta asseguren que la condició 'sine qua non' és que respectin la disciplina de vot.

Acceptaran l'oferta les dues diputades? Segons ha pogut saber l'ARA, Marina Geli no hi està disposada. Dimarts ja va oficialitzar la seva baixa del PSC a través d'una missiva on lamentava que el partit en el qual ha militat durant dues dècades hagi renunciat a tenir una veu pròpia i hagi "deixat buida la cadira del socialisme catalanista". Segons la dirigent, el rumb actual del PSC suposa una "traïció" al programa electoral que va subscriure l'electorat socialista a les eleccions del 2012 i l'ha obligat a "escindir-se" del partit.

És per aquest motiu que Geli té previst, a hores d'ara, passar a ser diputada no adscrita per representar al Parlament la veu dels socialistes sobiranistes que vol aplegar MES. El cas de Ventura ja són figues d'un altre paner. I és que a Ulldecona, el municipi del qual va ser alcaldessa el mandat passat, és un dels pocs indrets on MES i PSC podrien tancar un acord per concórrer plegats a les eleccions.

stats