Política 21/02/2018

Iceta evita valorar l'himne de Marta Sánchez: "No em ficaria en aquest vesper. Dels símbols ens interessa que ens uneixin, que ens sentim representats"

"Si volen fer una 'performance' a Brussel·les, ells mateixos", ha dit a RNE sobre la possibilitat d'investir Puigdemont de manera simbòlica

Ara
2 min
El primer secretari del PSC; Miquel Iceta, aquest dissabte durant el seu discurs de proclamació com a candidat del partit a la Generalitat

BarcelonaEl líder del PSC, Miquel Iceta, ha parlat en una entrevista a RNE de la sol·licitud d'empara al TC, de la decisió d'Anna Gabriel de no declarar al Suprem i, fins i tot, de la lletra que Marta Sánchez ha escrit per a l'himne espanyol. Sobre l'himne, però, no ha volgut entrar en valoracions: "No em ficaria en aquest vesper". Encara que assegura que no l'ha sentit, considera que no es pot posar lletra a aquest himne perquè "no és així" i ha explicat que considera que els himnes s'han de deixar tal com eren en el moment en què es van crear. "Dels símbols ens interessa que ens uneixin, que ens sentim representats", ha plantejat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder del PSC ha explicat que el seu partit ha demanat al TC que declari "que s'han incomplert els terminis", perquè així comencin "a córrer els temps" perquè es realitzi el ple d'investidura i, si no, que es convoquin eleccions. S'ha mostrat a favor de les propostes de Ciutadans i Catalunya en Comú de fer un ple extraordinari però ha criticat la capacitat de comunicació entre partits en explicar que Ciutadans va informar el PSC de la sol·licitud de ple per WhatsApp.

"Les coses continuen bloquejades perquè l'independentisme segueix tenint dificultats per acceptar la realitat"

Iceta també ha carregat contra els independentistes: "Les coses continuen bloquejades perquè l'independentisme segueix tenint dificultats per acceptar la realitat". Creu que "no hi ha acord" entre els partits independentistes. "JxCat continua dient que s'ha de modificar la llei per permetre una investidura telemàtica i ERC sembla que s'està decantant per un president que presenti el seu programa al Parlament", ha afirmat. Iceta també ha ironitzat sobre la possibilitat de la investidura simbòlica de Puigdemont a Brussel·les. Si fan una 'performance' a Brussel·les, ells mateixos", ha dit. El líder del PSC considera que la possibilitat d'investir Jordi Sànchez "és una idea de Puigdemont per dir que el president és ell" i que "la presidència efectiva no pot recaure en una persona que té limitada la seva capacitat d'actuar".

"No es pot canviar una política educativa en aplicació de l'article 155"

Sobre la sentència del TC que ahir va anul·lar les 'beques Wert' de la Lomce per estudiar en castellà, considera que demostra que "el TC actua amb independència". "Amb les seves decisions demostra que té el seu criteri", ha afegit. "El TC ens ve a dir: compte, hi ha unes lleis, una Constitució, un Estatut, s'han de respectar, no es poden buscar reformes apressades a cop de titular", ha afirmat, i ha conclòs: "No es pot canviar una política educativa en aplicació de l'article 155".

"L'independentisme es resisteix a reconèixer que les coses no eren el que semblaven"

El líder del PSC ha valorat la decisió d'Anna Gabriel de no declarar al Suprem. "Molta gent n'acusava d'altra de no estar disposada a fer sacrificis personals i ella tampoc en fa a l'hora de la veritat", ha dit, i ha afegit: "L'independentisme es resisteix a reconèixer que les coses no eren el que semblaven". Sobre les declaracions al Suprem d'Artur Mas i Neus Lloveras ha dit que "s'han d'analitzar com a part de legitimes estratègies de defensa". Assegura que es mantenen discrepàncies: "Davant del jutge diuen que això no anava seriosament i de cara als ciutadans es construeix una èpica de la construcció de la República".

stats