Política 08/05/2015

Iceta insta Mas i Rajoy a dialogar per resoldre l'aplicació de la sentència del TS sobre el castellà a l'escola

El PSC defensa el sistema d'immersió lingüístic a l'escola catalana

Sara González
1 min

L'Hospitalet de LlobregatEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha defensat que el català és el "centre de gravetat" de les escoles de Catalunya i que el sistema d'immersió lingüístic garanteix que els alumnes dominen per igual el català i el castellà un cop acaben l'educació obligatòria. Amb tot, davant la sentència del Tribunal Suprem que fixa en un 25 % l'ús del castellà a les escoles catalanes i descarta ampliar-lo al 50%, Iceta ha defensat que les sentències s'han de complir, però ha demanat que es faci amb diàleg entre els governs català i espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La situació té un difícil encaix a totes les escoles catalanes perquè no totes treballen amb la mateixa realitat", ha insistit el líder dels socialistes catalans des de l'Hospitalet de Llobregat, que ha subratllat que a hores d'ara no hi ha un "nivell suficient" de col·laboració entre els executius d'Artur Mas i Mariano Rajoy per negociar sobre aquesta qüestió.

Amb tot, Iceta s'ha mostrat convençut que el clima de no diàleg té data de caducitat: les eleccions generals. Segons ell, a partir d'aleshores hi haurà "una majoria a Espanya que permetrà negociar"

stats